Kiemo vartai mažiems sklypams

Namai ir aplinka

Statant namą mums visiems rūpi jo vizualinės ir funkcinės savybės. Šiame straipsnyje papasakosime, kokius kiemo vartus pasirinkti, turint mažą sklypą.

Tinkamų kiemo vartų pasirinkimas dažniausiai yra paskutinis namų erdvės planavimo etapas. Šiuo atžvilgiu reikia plačiau apgalvoti galimus vartų variantus bei atsižvelgti į keletą veiksnių:

  1. Funkcionalumas – mažo sklypo atveju įėjimo vartų funkcionalumas tampa pirmu ir svarbiausiu veiksniu, renkantis konkretų  modelį. Taip yra todėl, kad patys gražiausi vartai, bet be tam tikros specifikos greičiausiai bus nefunkcionalūs ir nepatogūs naudoti, turint mažą sklypą. Pavyzdžiui, siaurų įvažiavimų atveju dvigubi varstomi vartai nors yra gražus, tačiau labai nepatogus variantas.
  2. Dizainas – neabejotinai didelę reikšmę turi ir vartų dizainas. Kiemo vartų modelis turi būti patrauklus ir suderinamas su kitais objekto elementais. Pavyzdžiui, vieni vartų modeliai geriau tinka prie tradicinių namų architektūros, kiti – prie modernaus stiliaus pastatų.
  3. Suderinamumas – šiuo atveju verta paminėti, kad svarbus yra ne tik vizualinis suderinamumas su kitomis turto dalimis, bet ir funkcinis suderinamumas. Pavyzdžiui, siauros važiuojamosios dalies atveju geriau naudoti stumdomus vartus, net jei jų vietoje galėtų tilpti ir dvivėriai vartai. Tačiau galutinis sprendimas visada priklauso nuo klientų pageidavimų.
  4. Medžiaga ir tvirtumas – tam tikrų tipų kiemo vartų gamybai naudojamų medžiagų kokybė ir tipas lemia ilgalaikį jų naudojimą. Atsparumą nepalankioms oro sąlygoms gali užtikrinti metalas ir kitos jo formos, pavyzdžiui, skarda arba tvoralentės.

Kokius vartus pasirinkti?

Šiuo atveju turbūt populiariausias pasirinkimas yra stumdomi kiemo vartai su automatiniu įtaisų. Stumdomi vartai be atsvaros pasižymi naudojimo ergonomika ir gali sutaupyti iki 50 proc. vietos, kurią užimtų kitų tipų vartai. Šis pasirinkimas taip pat leidžia automobiliu privažiuoti prie pat vartų, nes nereikia laikytis atstumo, kuris būtų reikalingas atverti varstomus vartus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *