Grandinės pjūklams – pavojingiausios dalys, galinčios sužeisti

PrekybaTechnologijos

Grandinės pjūklams vienos pavojingiausių detalių. Pjovimo metu jos veikia didelių greičiu, todėl pjovėjas turi žinoti, kaip sustabdyti grandinę ir tinkamai ją prižiūrėti, kad nesusižeistų pats ir nesužeistų kartu dirbančių asmenų.

Tinkamas grandinės stabdžio naudojimas

Jeigu pjūklą naudojate pirmą kartą, būtinai perskaitykite instrukciją ir laikykitės jos nurodymų. Vienas iš saugumo elementų – sklandus grandinės stabdžio veikimas. Jis sustabdo grandinę po atotrankos ir padeda išvengti sužalojimų. Aštrios grandinės pjūklams vis tiek kelia pavojų, net jeigu ir turi šį stabdį, todėl naudojant įrankį reikia saugoti save ir elgtis taip, tarsi grandinės stabdžio nebūtų.

Prieš atlikdami darbą įsitikinkite, kad stabdys veiktų tinkamai, jis visada turi būti švarus, neužkimštas medienos drožlėmis. Grandinės stabdys kels pavojų:

  • Jei pjūklas laikomas per arti kūno, stabdys nespės suveikti po atotrankos.
  • Jeigu rankos nėra tinkamoje padėtyje, jos turi būti laikomos taip, kad visada pasiektų reikiamu metu įjungti grandinės stabdį.

Grandinės stabdys gali laiku nesuveikti, jeigu susidėvėjęs sankabos cilindras ir atramos taškai, išsitampiusi spyruoklė. Todėl prieš naudojant įrankį, patikrinkite stabdį. Užveskite pjūklą, padidinkite apsukas ir įjunkite stabdį – grandinė turi nedelsiant sustoti.

Grandinių pjūklams priežiūra ir galandimas

Dirbant su įrankiu, jums pravers kelios pagaląstos grandinės pjūklams, nes ypač pavojinga dirbti su atšipusiais jų dantukais. Žinoma, grandinę galima pagaląsti, tačiau jeigu dirbama visą dieną, galandimas užims šiek tiek laiko, todėl atšipusių grandinių priežiūrą pasilikite kitai dienai arba pristatykite jas į specializuotą servisą ir patikėkite profesionaliems meistrams.

Jeigu nusprendėte grandines pjūklams galąsti patys, jums reikės apvalios dildės ir dildės rėmelio, plokščios dildės ir pjovimo gylio ribotuvo matavimo įrankio. Šiuos įrankius galima įsigyti internetinėje parduotuvėje agropartsbaltija.lt. Pasitarkite su konsultantais, kad išsirinktumėte jūsų grandinėms geriausiai tinkančius galandimo reikmenis.

Pasiruoškite galandimui ir užfiksuokite grandinę. Atkreipkite dėmesį, kad yra dešinės ir kairės krypties pjovimo danteliai. Galąskite dildę stumdami iš vidinės į išorinę pusę, darbą tęskite tol, kol pašalinsite pažeidimus ant šoninio ir viršutinio dantelių paviršiaus.

Minėtoje parduotuvėje rasite universalias grandines pjūklams ir kitas dalis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *