Ne vien tik seksas – kodėl žmonėms patinka pažintys internetu? (5 populiariausios priežastys)

Laisvalaikis

Kai kada gali atrodyti, kad vienintelis tikslas susikurti profilį ar paskyrą internetinėje pažinčių svetainėje yra aistringi malonumai, o ne tik susipažinti su naujais žmonėmis ar net surasti idealią antrąją pusę. Visgi tyrimų ir apklausų duomenys rodo, kad internetinės pažintys žmonėms reiškia gerokai daugiau nei tik paprastą ir greitą būdą susirasti sekso partnerius. Pasižiūrėkime į 5 populiariausias priežastis, kodėl žmonėms patinka pažintys internetu.

Surasti idealią antrąją pusę

Maždaug pusė žmonių, kurie turi paskyras internetiniuose pažinčių portaluose, nurodo, kad jiems svarbiausia rasti idealią antrąją pusę. Vilties tokiems žmonėms vis daugiau suteikia ir dažniau girdimos sėkmingos internetinių pažinčių istorijos. Pasirodo, kad pastaraisiais metais, maždaug 15-17% naujų sutuoktinių susipažino būtent internete, todėl toks būdas užmegzti ryšį domina ir vyrus, ir moteris, kurie ieško rimtų įsipareigojimų, nori kurti šeimą.

Tai yra pati populiariausia priežastis dėl ko žmonės susikuria paskyras ir tampa vienų ar kitų portalų nariais bei platformų naudotojais.

Linksmai ar įdomiai praleisti laiką

Antroji pagal populiarumą priežastis, kurią nurodo apie 39% pažinčių portalų naudotojų, yra linksmas ir įdomus laiko praleidimas. Kai kurie žmonės ieško nebūtinai lytinių santykių ar sekso, tačiau nori pabendrauti, pajuokauti, pasidalinti mintimis, galbūt su kuo nors susitikus nueiti į pasimatymą, tačiau daugiausiai ieško smagių patirčių. Tiesa, įdomu tai, kad šis tikslas daugiau aktualus moterims nei vyrams.

Išbandyti programėlę, tinklapį, platformą

Kaip trečią populiariausią priežastį užsiregistruoti pažinčių platformoje internetu, galima nurodyti siekį tiesiog išbandyti populiarią sistemą, apie kurią kalba draugai, kurios reklamą pamatė žmogus ar taip toliau. Užsiregistravus čia ar kitame puslapyje galima pamatyti, kaip viskas veikia iš vidaus, susipažinti su naujais žmonėmis arba kuo skubiau išsitrinti anketą ir pasirinkti naują portalą. Tokia priežastis yra aktuali ~29% vyrų ir moterų. Ją dažniausiai nurodo žmonės, kurie yra neseniai išgyvenę skausmingas skyrybas ir tik ruošiasi grįžti į įprastą gyvenimo ritmą bei susitikinėti su žmonėmis.

Neįpareigojantis seksas ir neįpareigojantys santykiai

Nors internetu žmonės ieško ne tik sekso, bet tenka paminėti, kad tai yra maždaug ketvirtadalio narių tikslas. Šis paieškų tikslas dažniausiai domina 18-40m. amžiaus žmones, miestų gyventojus. Priklausomai nuo regionų ir vietovių, tuo labiau domėtis gali vyrai arba moterys, tačiau bendros tendencijos rodo, kad neįpareigojančių vienkartinių nuotykių labiau ieško vyrai, o draugus su privalumais surasti dažniau nori moterys.

Noras pasikelti savivertę

Po skyrybų, patekus į emocinę duobę arba norint geriau pasijausti, apie 19% pažinčių programėles ir platformas naudojančių žmonių renkasi susikurti arba atgaivinti anketas. Jų tikslas yra gauti dėmesio arba pabendrauti su kitais žmonėmis, kad tik pavyktų pasikelti savivertę ir jausmą savo pačių kailiuose. Tad ne visiems aktualios tik rimtos pažintys internetu. Labai daug žmonių ieško įvairių ir kitokių patirčių tam, kad jaustųsi laimingi, išpildytų savo norus. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *