Kaip išplanuojami nauji butai Vilniuje?

Namai ir aplinkaPrekyba

Šviežutėliai, dar statybinėmis medžiagomis kvepiantys nauji butai Vilniuje yra daugelio tikrų tikriausia svajonė. Nors šiandien jau tampa tai gajus reikalus, kadangi daugelis jaunuolių greitai ima paskolas ir užuot mokėję nuomas, geriau įsigija būstą sau ir moka įmokas bankui ar kitai įstaigai, jei buvo pirktas objektas išsimokėtinai, arba kurį laiką taupo ir surinkę reikiamą pinigų sumą nusiperka patinkantį nekilnojamo turto objektą. Visada svajojame kaip norėtume įsirengti tą vienintelį ir nepakartoją butą mūsų šalies sostinėje. Kartais net nėra ir svarbus rajonas ar aplinka, kaip pats buto išplanavimas ir norų įgyvendinimas jame. Juos išpildyti visada bus lengviausia, jei nauji butai Vilniuje perkami „iš popieriaus“ arba pradinėje statybų stadijoje.

Yra ir tokia dalis pirkėjų, kurie nusiperka butą, turėdami tikslą jį pakeisti, t.y. nori jį perprojektuoti, visapusiškai pakeisti vidaus erdves, atlikti apdailą pagal savo norus. Tik reikia turėti omenyje, kad dėl paties namo, kaimynų, ar buto statybos technologijos ir tam tikrų ypatumų ne visuomet visi norimi pokyčiai gali būti įvykdyti. Dažniausi planuojami būstų pirkėjų pokyčiai yra:

  • kambarių skaičiaus ir jų išdėstymo keitimas;
  • kanalizacijos, vandentiekio bei elektros sistemų ir jų taškų vietos keitimas arba jų atnaujinimas;
  • sanitarinių mazgų apjungimas į vieną arba priešingai – jų išskaidymas į du, taip pat ir jų vietų keitimas;
  • virtuvės zonos vietos bei jos išdėstymo pakeitimai;
  • balkono stiklinimai.

Pagal tai, kokiame name yra Jūsų butas, gali būti leistini arba draudžiami numatyti būsto pakeitimai. Jei blokiniame ar monoliniame name leidžiami vieni buto erdvių perplanavimo pokyčiai, tai nebūtinai jie bus galimi atlikti mūriniame, karkasiniame ar rastiniame name. Norėdami apjungti erdves ar pakeisti kambario sienos vietą, perstumti ar „paslinkti“ bet kokią kitą viduje esančią pertvarą, turite žinoti ar numatyta ar pertvara yra laikanti, ar ne, ir koks jos konstrukcinis vaidmuo visame name. Tad iš pirmo žvilgsnio numatyti ir taip norimi perplanavimo darbai ne visada gali būti atlikti. Gali tekti vienų planų atsisakyti, o galbūt tiesiog juos koreguoti ir pakeisti kitais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *