Kreditai ir 3 mitai apie šią paslaugą

PaslaugosVerslo naujienos

Pamirškite viską, ką girdėjote apie kreditą. Na, gal ne viską. Gyvenimas pagal savo galimybes visada yra svarbus, tačiau turėtumėte būti pasirengę permąstyti tai, ką žinote. Nes kalbant apie skolas, kredito ataskaitas ir kredito balus, įprasta išmintis yra apipinta mitais, nesusipratimais ir klaidingais parodymais. Kreditas yra labai svarbus įrankis, kuriuo pasinaudoja daugybė lietuvių ir žmonių visame pasaulyje. Kaip ir bet kuri kita priemonė, kreditai patys savaime nėra nei geri, nei blogi. Svarbu, kaip juos naudojate.

Visos skolos yra vienodos?

Ne visos skolos yra lygios. Tarkime, kad kreditai lemia, kad Jūsų finansų ataskaitoje yra 50 tūkst. eurų skolą. Jei taip atsitiko dėl to, kad prieš dvejus metus išnaudojote savo kreditines korteles, kad surengtumėte savo gimtadienį, tada jūs turite problemų. Šiandien ši skola suteikia jums tik prisiminimus. Bet jei tie 50 tūkst. eurų yra jūsų būsto paskola, tikriausiai esate kaip ir milijonai kitų atsakingų namų savininkų. Ta skola suteikia jums šiltą vietą nakčiai guldyti galvą.

Kreditai ir jų reitingai priklauso nuo Jūsų darbo

Iš tiesų, Jūsų užimamos pareigos ir pajamos neturi tiesioginės įtakos jūsų kredito balui. Balai pagrįsti tik informacija, pateikta jūsų kredito ataskaitoje. Jūsų ataskaitoje pateikiama daug informacijos apie jūsų kredito naudojimą ir skolų valdymą. Tačiau tai neapima jūsų pajamų. Tiesą sakant, tai gali net nenurodyti, ar turite darbą (taip pat nelips atsikelti nuo sofos ir jį gauti). Be to, jūsų užimtumo padėtis gali netiesiogiai paveikti jūsų rezultatą, atsižvelgiant į jūsų gebėjimą sumokėti skolas. O kai kreipsitės dėl kredito, skolintojai tikriausiai paklaus apie jūsų pajamas.

Mano kredito reitingas nurodo ir mano asmeninę vertę

Kreditai ir jų balai skirti įvertinti, kokia didelė rizika būtų paskolinti jums pinigų, štai ir viskas. Jei jūsų balas žemas, taip yra todėl, kad jūsų kredito istorija rodo, kad yra didesnė rizika, kad neįvykdysite skolos. Tai nereiškia, kad kas nors mano, kad esate blogas žmogus. Net ir geri, sąžiningi žmonės gali turėti žemus balus (ir taip, tikrai nemoralūs, nedori žmonės gali turėti aukštus balus). Štai ką galite padaryti, kad sugeneruotumėte teigiamą kredito įrašą: laiku apmokėkite sąskaitas, sumažinkite likučius ir prašykite kredito tik tada, kai jums jo reikia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *