Kada auksiniai pakabukai gali būti valomi namuose, o kada verčiau kreiptis į profesionalus?

PrekybaStilius

Gauti dovanas visada smagu ir gera. Bet kartais tenka ir atsakomybė jas prižiūrėti. Aišku, visai kita kalba, jeigu Jums buvo įteiktas gyvas padaras ir nuo šiol teks rūpintis kačiuku, šuniuku ar papūgėle. Viskas daug lengviau ir paprasčiau, jei Jūsų papuošalų dėžutėje atsiranda naujas gaminys. Tikrai ne visi puikiai žino ir moka, kaip reikia prižiūrėti iš aukso pagamintus papuošalus. Tiek auskarai, tiek žiedai, apyrankės ar auksiniai pakabukai yra prižiūrimi panašiai. Aišku šiek tiek gali skirtis rūpinimasis, jeigu gaminys turi kito metalo priemaišų, įvairių įterptų brangakmenių ar labai netradicinių formų.

Pasidomėjus plačiau ir giliau, tikrai rasite tiek profesionalių priemonių aukso gaminiams valyti, tiek ir tokių, kurias galite rasti namuose.  Tad viskas taip pat priklauso ir nuo gaminio vertės bei Jūsų noro auksinį gaminį nešioti kuo ilgiau ar net palikti kitoms kartoms kaip prisiminimą. – juk kas gi nenorės paveldėti, iš Jūsų, kaip ilgą gyvenimą nugyvenusios močiutės, pakabuką ar kitą auksinį gaminį. Auksas dažnai vadinamas kaip viena geriausių investicijų, tad tai – tiek emocinė, tiek ir piniginė vertė. Jis laiku bėgant retai kada nuvertėja ar kinta jo reikšmė globaliniu mastu.

Prekyboje tikrai nesunkiai rasite specialias, auksui skirtas, blizginimo servetėles. Kadangi laikui bėgant Jūsų nedėvimi auksiniai pakabukai praranda savo spalvą ir dėl to oksiduojasi, juos būtina atsargiai nuvalyti minkštu medvilniniu audiniu arba minėtomis specialiomis auksui skirtomis blizginimo servetėlėmis. Su jomis yra patogu pašalinti juodumus ir kitus susikaupusius nešvarumus ant auksinio gaminio, tokio kaip pakabukai. Tik svarbu yra atkreipti dėmesį, kad toks valymas nepadės pašalinti įbrėžimų. Kadangi auksas yra taurusis metalas, nors ir pasižymintis dideliu atsparumu laiko bei išorės poveikiui, bet auksinių gaminių paviršius yra ganėtinai minkštas. Šios taisyklės svarbu laikytis ypač tuomet, jeigu auksas yra aukštesnės prabos. Toks gaminys paprasčiausiai greičiau gali susibraižyti. Dėl įvairių įbrėžimų gali tekti kreiptis į juvelyrą, kuris juos sulygins. Profesionalų valymą taip pat gali atlikti ir juvelyrikos meistrai. Tad auksinius gaminius, ypač brangius bei didelę vertę turinčius pakabukus pravartu kasmet nunešti juvelyrui, kad jis profesionaliai jį nuvalytų bei atnaujintų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *