Balkoninės markizės – stilingas ir funkcionalus sprendimas

Namai ir aplinka

Markizės yra vienas populiariausių pasirinkimų į terasas ir balkonus tiek privačiuose namuose, tiek butuose. Taip pat vis dažniau šis sprendimas pritaikomas ir komerciniuose objektuose. Vienas populiariausių pasirinkimų – balkoninės markizės.

Universalus pritaikymas

Šio tipo markizės galima rinktis labai įvairiems objektams. Todėl jos dažnai atsiduria ne tik virš balkonų langų, bet ir individualių namų terasose, o taip pat įvairiose kavinėse ar kitose komercinėse  erdvėse. Dažniausiai šio tipo markizės pasirenkamos taip dažnai todėl, kad jų pritaikymas yra labai universalus.

Balkoninės markizės gaminamos taip, kad jų audinys būtų visuomet įtemptas, todėl jos ne tik kokybiškos, bet ir labai stilingos. Tokio tipo markizės gali būti pačių įvairiausių išmatavimų, todėl jos yra geras pasirinkimas tiek renkantis markizes mažiems balkonams, tiek didesnėms terasoms. Taip pat jos gali būti įvairių formų. Pavyzdžiui, virš nedidelių balkonų gali būti įrengiamos kupolo formos markizės, kurios yra išskirtinio stiliaus. Terasose populiaresnės tiesios markizės, o esant poreikiui, jos gali būti netgi su dviem kampais.

Kaip pasirinkti tinkamas?

Renkantis markizes labai svarbu rinktis ne tik gražias, bet ir Jums tinkančias markizės. Balkoninės, kaip ir terasinės markizės gali būti labai įvairios. Jos yra gaminamos iš įvairių audinių. Tad jos gali būti skirtingų spalvų ir ornamentų. Rinktis tikrai yra iš ko. Geriausiai atrodo tokios, kurios puikiai dera prie pastato eksterjero.

Taip pat renkantis markizes, labai svarbu skirti dėmesio jų funkcionalumui. Išmatuokite, kokių matmenų markizės Jums reikalingos ir tik tuomet ieškokite gamintojo. Geriausiai langui tiks tos markizės, kurios yra pagamintos pagal individualų užsakymą. Tai ypač aktualu užsakant nestandartinių išmatavimų markizes labai mažiems arba kaip tik dideliems langams.

Kokybė ir privalumai

Balkoninės markizės ypač vertinamos dėl savo aukštos kokybės. Jos gaminamos iš specialaus audinio, kuris puikiai apsaugo nuo saulės spindulių. Kartu jos gali tarnauti kaip laikinas stogelis, saugantis nuo lietaus.

Taip pat šio tipo markizės vertinamos dėl savo lengvo montavimo. Tai ypač aktualu, renkantis markizes namams, kai norisi patiems sumontuoti markizes. Tai padaryti lengva ir nereikia jokių papildomų įrankių ar priemonių, tad nereikia ieškoti ir meistrų pagalbos. O pats markizių valdymas taip pat yra lengvai perprantamas ir patogus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *