Aktyvios pramogos gamtoje šią vasarą, priversiančios išlipti iš komforto zonos

Laisvalaikis

Vasara yra išties nuostabus metų laikas, kurio metu galima prisigalvoti daug nuostabių veiklų. Šis sezonas yra gana trumpas, tad susiplanuoti jį iš anksto yra praktiškai būtinybė. Tad tiems, kuriems reikia pagalbos galvojant ką naujo ir kitoniško nuveikti  – siūlome išbandyti keletą veiklų, kurios sudomins tuos, kurie mėgsta ne tik gulėti kiaurą dieną prie jūros su kaitinamojo tabako įrenginiu rankoje ir telefonu, bet ir visapusiškai sužinoti savo galimybių ribas.

Pėsčiomis per visą Lietuvą

Švento Jokūbo kelias, puikiai žinomas visame pasaulyje, kaip “Camino de Santiago”, yra skirtas tikriems žygiavimo entuziastams. Kadangi kelias yra pavadintas šventojo Jokūbo vardu, daugelis jį asocijuoja su katalikybe, tačiau šiuo keliu eina įvairių tautų, rasių ir religinių įsitikinimų turintys ir neturintys žmonės.

Šiame kelyje išbandysite ne tik savo fizines, bet ir psichologines jėgas, kadangi būna dienų, kai tenka eiti 50 ar net daugiau kilometrų sunkiomis oro bei kelio dangos sąlygomis. Tad itin svarbu pasirūpinti gera avalyne ir apranga bei apsaugos nuo uodų bei lietaus priemonėmis.

Santiago kelias nėra apibrėžtas vienu maršrutu, jis yra daugelyje pasaulio šalių. Pats pirmas, esantis Ispanijoje egzistuoja jau apie 1000 metų. Lietuvoje šv. Jokūbo kelias buvo pradėtas propaguoti vos 2012-aisiais.

Lietuvoje galite pasirinkti iš daugiau nei keletos populiariųjų Jokūbo kelių: Vilniaus – siekiančio 493km., Šiaulių – 403 km., Kauno – 410 km., bei Žemaitijos/Karaliaučiaus – 269 km., o Jokūbo žiedas Lietuvoje siekia net 1056 kilometrus.

Dviračiu per visą Lietuvą

Kelionė dviračiu taip pat gali būti nemenkas iššūkis ekstrymo mėgėjams. Nors Lietuvos reljefas yra gana plokščias, lyginant su kitomis pasaulio vietomis, važiavimas dviračiu šimtus kilometrų gali būti nemenkas iššūkis.

Maršrutų dviračiu per Lietuvą yra įvairių. Kai kurie renkasi važiuoti šv. Jokūbo keliais, bet bene populiariausi maršrutai yra nuo Vilniaus rajone esančio pasienio iki Nidos. Vidutiniškai maršrutai siekia 400- 450 kilometrų ir yra įveikiami per savaitę ar net mažiau, priklausomai nuo sveikatos, turimos įrangos bei noro.

Kelionė dviračiu ypač tiks turintiems daug vidinės energijos ir nekantraujantiems ją išlieti. Taip pat gamtos mylėtojams, kadangi teks matyti daug laukų, pievų, miškų, girių ir kalvų.

Taigi, tam, kad vasara būtų kupina įspūdžių, jau dabar pradėkite planuoti veiklas, kurias įgyvendinę paversite ateinančią vasarą nepamirštama. Geras pasiruošimas, tinkama ir saugi įranga,  užtikrins nuotykių sklandą. O jei nuspręsite pasirinkti bent vieną iš siūlomų veiklų – pasiruoškite ir galimoms permainoms gyvenime, kadangi turėsite daug gražaus laiko pergalvoti dalykus dėl kurių nesate patenkinti savo gyvenime arba kuriuos norite keisti. Patikėkite, rasite daug atsakymų į kylančius klausimus. Gražios ir turiningos vasaros!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *