Kaip vyksta būsto pirkimas?  

Namai ir aplinkaPrekyba

būsto pirkimas

Būsto pirkimas – daugeliui viena iš maloniausių ir tuo pat metu sukeliančių rūpesčių procedūrų. Džiugią nuotaiką, įsigyjant gyvenamąją būstą ar būsimo verslo patalpas kartais temdo nežinojimas, kaip vyksta būsto pirkimo procesas. Žinoma, jei kreipėtės į nekilnojamojo turto agentūrą, jūsų brokeris suteiks visą reikiamą informaciją. Taip pat galite užsukti į NT agentūros svetainę unohub.lt, kurioje pateikiama tiek aktuali informacija, tiek patarimai planuojantiems pirkti nekilnojamąjį turtą. O štai pagrindiniai būsto įsigijimo žingsniai:

  • Nekilnojamojo turto vertinimas

Nekilnojamojo turto vertinimas ne visuomet privalomas, tačiau visada naudingas ir rekomenduojamas. Be šios procedūros neapsieisite jei planuojate atlikti įkeitimo sandorį arba pirkti nekilnojamąjį turtą pasinaudojant paskola. Kitais atvejai, kuomet turto vertinimas nėra būtinas, jis naudingas norint įsitikinti ar perkamo būsto kaina atitinka rinkos vertę. Kreipiantis dėl turto vertinimo paslaugų, turėsite pateikti kadastrinių matavimų bylas, registrų centro pažymas ir žemės sklypo planus, jei perkamam nekilnojamajam turtui priskirtas sklypas.

  • Preliminarios sutarties pasirašymas

Tai rašytinis turto pirkėjo ir pardavėjo susitarimas, pagal kurį abi šalys įsipareigoja ateityje sudaryti pagrindinę nekilnojamojo turto pirkimo– pardavimo sutartį. Šioje preliminarioje sutartyje apibrėžiami įvairūs aspektai, tokie kaip galutinės sutarties sudarymo terminas, įsipareigojimai, nevykdymo sąlygos ir pan.

  • Nekilnojamojo turto pirkimo–pardavimo sutarties pasirašymas

Šia sutartimi pardavėjo nekilnojamasis turtas parduodamas pirkėjui. Pirkimo–pardavimo sutartis pasirašoma pas notarą. Be būtinųjų sutarties punktų, į ją gali būti įtraukti papildomi patvirtinimai ir garantijos, tokie kaip pardavėjo patvirtinimas dėl tam tikrų medžiagų, panaudotų statant būstą ir pan.

Kaip matote, nekilnojamojo turto pirkimo procesas nėra jau toks sudėtingas kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tereikia žinoti pagrindinius žingsnius ir kreiptis į patikimą NT agentūrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *