Fotoaparatai. Kaip išsirinkti?

PrekybaTechnologijos

FotoaparataiPrieš perkant fotoaparatą iškyla paprastas klausimas – ką verta žinoti prieš įsigyjant? Keletas faktorių sudaro realų vaizdą, renkantis kuris fotoaparatas yra tinkamiausias Jums. Tiesiame pagalbos ranką pasimetusiam pradedančiajam fotografui. Turime paruošę žingsnius, kurie Jus nuves link geriausio pasirinkimo.

Išsiaiškink, ko Tau tiksliai reikia

Neretai pasitaiko, kad pirkėjas nežino, ko jam iš tikrųjų reikia. Galvoje atsiranda mintis: noriu fotografuoti. Tačiau, paieškų sistemose suvedus žodį „fotoaparatai“ atsiveria platus jų kiekis ir neaišku, kaip visus įvertinti.
Pirmiausia reiktų atsakyti sau į kelis klausimus: Kokio tipo fotografijas darysiu? Kokiose sąlygose fotografuosiu? Noriu tiesiog turėti fotoaparatą ar mokytis fotografijos? Koks Jūsų patirties lygis? Kokios savybės turėtų būti prietaise? Kiek galite sau leisti sumokėti?
Susidėliojęs mintis būsite geriau susipažinęs su savo poreikiais ir atsijuosite, ko Jums nereikia.

Neužtenka megapikselių

Nors vienas iš dalykų, į ką turite atkreipti dėmesį yra megapikseliai, negalvokite, kad jie atskleidžia viską apie fotoaparatą. Šių laikų fotoaparatai yra mažiausiai 5 megapikselių. Tačiau tai gali turėti ir neigiamą reikšmę – vaizdai būna tokie dideli ir užima didelį kiekį atminties kortelėje. Paklauskite savęs: kokias nuotraukas spausdinsite? Jei jos bus normalaus dydžio, tai nėra būtinybės pirkti kažko virš 5 megapikselių. Jei norite daugiau galimybių – teks paaukoti didesnę sumą.

Priedai

Fotoaparatų priedaiĮsiminkite, kad ne visi priedai bus sumuojami į fotoaparato kainą. Jums prireiks: dėklo, kelių atminties kortelių, atsarginės baterijos pakrovėjo, objektyvų, filtrų, trikojo, išorinės blykstės, reflektoriaus.
Tad verta pasidomėti savo norimu modeliu ir kokie priedai geriausia tinka jam, kad fotografijos kokybė būtų tenkinanti.

Paprastas ar DSLR?

SLR fotoaparatai tampa vis labiau prieinami. Jie paklausūs dėl didesnio galimybių kiekio išgaunant fotografijas. Vis dėlto, privalu žinoti, kad jie neretai būna dideli, sunkesni, sunkiai prižiūrimi (lęšiai) ir, žinoma, sunkiai naudotis nei paprastu fotoaparatu.

Priartinimas

Priartinimas būna dvejopas – optinis ir skaitmeninis. Skaitmeninis priartinimas pritraukia objektą, bet suprastėja nuotraukos kokybė, naudojant maksimalų pritraukimą. Optinis priartinimas dažniausiai nekenkia kokybei. Rekomenduojama, pasirinkti fotoaparatą su kokybiškesniu optiniu priartinimu. Dabartiniai fotoaparatai yra mažiausiai su 3x optiniu priartinimu, bet naujausi modeliai būna net su 12x. Pasirinkimas priklauso nuo Jūsų fotografavimo patirties ir kokybės poreikio, t. y. kokio tipo fotografijas darysite.

Domėkitės

Nepadarykite klaidos ir netikėkite vien salono konsultanto nuomone. Pasidarykite mažytį tyrimą internetinėje erdvėje. Faktas, kad rasite ekspertų nuomonių gausą ir įvairių forumų medžiagą, kuri gali būti naudinga. Atsivertę firminių parduotuvių svetaines gausite visus duomenys apie technines fotoaparato detales ir rekomendacijas. Taip pat, naujienlaiškiai su naujaisiais pasiūlymais gali suteikti vertingos medžiagos. Visa tai nieko Jums nekainuos tik šiek tiek laiko.

Pasidomėjus norima preke, eikite į įvairius pardavimo salonus ir apžiūrėkite, pasinaudokite ja. Taip galėsite pasitikrinti kokybę ir naudojimo galimybes. Tokiu būdu tikrai neapsiriksite.

Kaina

Jūsų svajonių fotoaparatas jau Jūsų galvoje. Dabar tereikia atlikti paskutinį formalumą – įsigyti jį palankiausiomis sąlygomis. Nepirkite 1 ar 2 pardavimo vietoje, apvažiuokite bent kelias ir susipažinkite su rinkos kaina. Priklausomai nuo prekybos pobūdžio kinta ir kainos. Juk nenorite per daug suploninti savo piniginės.
Tokių tekstų rašymas siekia padėti „žaliam“ fotografui įsigyti jo poreikius atitinkantį produktą ir atkreipti dėmesį į detales prieš padarant galutinį sprendimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *