Kaip pasirinkti teisingą žolės pjovimo įrankį ir jo priedus?

Namai ir aplinka

Skirtingiems darbams atlikti naudojami skirtingi pjovimo įrankiai. Minkštai žolei pjauti naudojamas būgnas su viela. Vielos skersmuo gali būti apvalus arba kampuotas. Nuožulnios linijos pasižymi geresnėmis pjovimo savybėmis, tačiau tuo pat metu reikalauja daugiau galios. Stačiakampiai, penkiakampiai ar kitos formos dažniausiai yra storesni galingesniems trimeriams. 

Pjovimo galvutė turi būti pritaikyta prie specifinės žoliapjovės galios

Nupjauta viela parduodama ritiniais. Ašmenų gale aplink pjovimo galvutę apvyniojama vienodo ilgio viela. Pjaunant peiliams susidėvėjus, peilius galima vėl įjungti švelniai bakstelėjus voleliais į žemę ir paspaudus peilių padavimo mygtuką galvos apačioje. Sumontavus pjovimo galvutę, šoninės apsaugos pakeliamos. Be apsaugos, pjaunant žolę aplink medį, kyla pavojus pažeisti žievę.

Sukamuoju peiliu nupjaukite peraugusią sumedėjusią žolę. Naudojama apsauga siauresnė nei pjaunant būgnu. Su šiuo genėjimo priedu galėsite pjauti sumedėjusius kietmedžius, asiūklio žiedlapius, lubinus, avietes. Trikampiu peiliu retinami ir trikampės bei peraugusios gyvatvorės.

Pjovimo disku galima pjauti krūmus ir mažus medžius

Šis priedas pateikiamas tik su galingesniu žoliapjove, jus gali dominti ir trimerių dalys internetu. Šio genėjimo ašmenų apsauga yra individuali, žema. Tvirtinimo detalės taip pat skiriasi nuo pjovimo galvučių ir įrankių laikiklių. Pjovimo diskas gali būti su dantimis ir kaltiniais dantimis. Žoliapjovės komplektuojamos su diskiniais peiliais, kurie pagreitina krūmų valymą prieš iškertant ir išvalant apleistus užaugusius laukus. Šalia žemės nupjauti krūmų ir medžių kelmai netrukdys vėlesniam šienavimui. Reguliariai genint ir pjaunant daigus, kelmas po kurio laiko išnyks.

Žoliapjovės apsauga atlieka dvigubą funkciją

Apsauga leidžia pjauti žolę tame pačiame aukštyje ir neleidžia žolei pereiti nuo šaknų. Dirbant su peiliu ir pjovimo galvute užtikrinama apsauga nuo susilankstymo. Pridėta papildoma kėlimo juosta dirbant su pjovimo galvute taip pat turi savų privalumų. Apsauga  yra nuimama dirbant su pjovimo peiliuku.

Darbas su vejapjove labai apkrauna stuburą, kaklą ir apatinę nugaros dalį. Norint išvengti visokių deformacijų, verta įsigyti geros kokybės dirželį. Tai ypač svarbu tiems, kurie daug naudoja žoliapjoves ir trimerius. Pardavėjai turi sustiprintą liemens diržą, kuris tolygiai paskirsto apkrovą. Dėl to profesionalios žoliapjovės nesijaučia sunkesnės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *