Kokius karinius drabužius turėtumėte įsigyti žiemos sezonui

LaisvalaikisStilius

Jei ieškote patikimų, patvarių ir šiltų drabužių tam, kad galėtumėte apsisaugoti nuo žiemos šalčių, tuomet karinio stiliaus drabužiai gali būti geriausias pasirinkimas. Karinė apranga sukurta taip, kad atlaikytų daugumą atšiaurių sąlygų ir ją dėvintis žmogus jaustųsi patogiai, kai temperatūra pradeda kristi žemyn. Tad, ką naudinga būtų įsigyti žiemos sezonui ar tiesiog ruošiantis žiemos žygiui?

Šaltiems orams atsparūs viršutiniai rūbai

Vienas iš būtiniausių karinių drabužių žiemos orams yra šalto oro atsparumą užtikrinanti striukė. Šios striukės yra su specialia izoliacija, kuri sulaiko kūno šilumą, todėl galite išlikti šilti net esant ypač žemai temperatūrai. Jose taip pat yra vandeniui atsparūs audiniai, apsaugantys nuo sniego ir šerkšno susidarymo. Tokios striukės įprastai gaminamos ir su vėjui atspariu audiniu, apsaugančios nuo ledinių vėjo gūsių, tad renkantis būtinai turėkite šį kriterijų galvoje.

Kelnės šaltam orui taip pat yra būtinas pasirinkimas. Kaip ir striukės, taip ir kelnės turėtų būti pasirenkamos su geresniu izoliaciniu sluoksniu. Be abejo, jas taip pat reikia rinktis pagal tai ar bus užtikrinama apsauga nuo vėjo. Dauguma specializuotų karinės aprangos parduotuvių siūlo šias karinių rūbų kategorijas.

Vidiniai rūbai

Kitas puikus būdas pasiruošti žiemai – investuoti į vidinius rūbus, sudarant atitinkamus aprangos sluoksnius. Tai keli drabužių sluoksniai, kurie kartu palaiko kūno temperatūrą kai lauke smarkiai atšąla. Svarbiausia yra rasti kvėpuojančius drabužius, kurie jūsų neapsunkins, bet vis tiek suteiks pakankamai šilumos esant žemai temperatūrai. Vieni iš paprastesnių variantų yra termo marškiniai ir kelnės. Vilnoniai megztiniai taip pat puikus pasirinkimas, nes jie puikiai sulaiko šilumą ir neleidžia kauptis drėgmei.

Avalynė

Nesvarbu, kokią karinę aprangą pasirinksite, nepamirškite pasirūpinti kojomis! Investuodami į kokybiškus batus, pagamintus iš vandeniui atsparių medžiagų, jūsų kojos išliks sausos, nesvarbu, kiek ant žemės yra sniego ar vandens. Ieškokite batų su papildoma izoliacija ir guminiais padais, kad dėvėdami jie neslystų. Taip pat turėtumėte apsvarstyti galimybę įsigyti keletą vilnonių kojinių porų, nes jos suteikia papildomos šilumos.

Karinė apranga yra puikus pasirinkimas, kai reikia pasiruošti šaltesnei temperatūrai žiemos metu, ypač jeigu susiruošiama į ekstremalų žygį. Tad, jeigu norite investuoti į kokybiškus drabužius, būtinai rinkitės patikimus pardavėjus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *