Kaip pasirinkti kaklo papuošalą?

PrekybaSveikata ir grožis

papuosalai

Dar akmens amžiuje iš įvairių metalų ir akmenų žmonės dabindavo savo kūną įvairiais papuošalais. Taip jie siekdavo atkreipti dėmesį, žymėdavo savo genties simbolius ar aksesuarams suteikdavo ypatingą, tik jiems suprantamą reikšmę. Nors per daugelį metų papuošalų išvaizda pakito, jų funkcija išliko panaši. Jais žmonės siekia pagerinti savo įvaizdį, pritraukti daugiau dėmesio, papuošalai turi labai stiprią simboliką ir yra puiki dovana artimam žmogui. Žinoma, bene stipriausią reikšmę mums neša žiedai, kurie žymi tam tikrą įsipareigojimą. Tačiau ne ką mažiau svarbūs ir kaklo papuošalai. Jie yra labai susiję su mūsų asmeniniu skoniu, pasaulėžiūra, charakteriu. Jei norite įsigyti išskirtinį kaklo papuošalą, svarbu, kad jis būtų ne tik dailus, bet ir jums tiktų. Kaip jį pasirinkti?

Įvertinkite biudžetą

Pirmas dalykas, kurį reikėtų įvertinti, jei jus domina kaklo papuošalai – jūsų biudžetas. Nuo to priklausys, į kokią aksesuarų ar juvelyrikos parduotuvę turėtumėte eiti ir iš kokių medžiagų pagaminto papuošalo ieškoti. Natūralu, kad ne visi gali sau leisti vėrinius su deimantais ar auksinius pakabukus, tačiau tai tikrai nereiškia, kad jūsų kaklo papuošalai bus prastesni. Yra daug stilingų ir puikiai atrodančių alternatyvų, kurios nereikalaus didelių išlaidų. Tai visokie akmenėliai, karoliukai, kristalai, pakankamai nebrangūs gali būti ir kai kurie sidabro kaklo papuošalai.

Papuošalo tipas

Renkantis taip pat svarbu iš anksto apgalvoti, kokio tipo kaklo papuošalai jus domina. Jie gali būti labai skirtingi ir pritaikomi įvairioms progoms. Pavyzdžiui, perlų vėriniai ar dekoltė papuošalai labiau tiks prabangą ir eleganciją vertinančioms moterims, stilingos grandinėlės su pakabukais bus skirtos kasdieniam nešiojimui, o masyvūs kaklo papuošalai, jungiantys skirtingų dydžių grandinėles, karoliukus ir kitas papildomas detales, atrodys itin stilingai ir papildys jūsų drabužių derinį.

Kūno sudėjimas

Kaklo papuošalai turi atitikti ir jūsų kūno sudėjimą, todėl juos būtina pasimatuoti prieš įsigyjant. Taip pat turėkite omenyje, kad ilgam kaklui labiau tiks prie jo prigludę papuošalai, kurie suteiks grakštumo, o turint storesnį ar raukšlėtą kaklą geriau rinktis ilgus papuošalus, kurie nukreips dėmesį nuo kaklo ir neišryškins jo trūkumų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *